Skip to main content

SZÍNHÁZI ESŐSZABÁLYZAT

Printer-friendly versionSend by emailPDF version

Színházi előadásokra vonatkozó esőszabályzat

(visszavonásig érvényes)

A szabadtéri színházi előadásokra vonatkozó szabályzat

Amennyiben az adott előadásnak van kijelölt esőnapja, a megvásárolt jegy visszaváltása nem lehetséges. Megvásárolt jegy csak abban az esetben váltható vissza, amennyiben az előadás Társaságunk által lemondásra kerül, illetve amennyiben a rendezvényt kedvezőtlen időjárás miatt a kitűzött esőnapon sem lehet megtartani.

A szabadtéri színházi előadásokra vonatkozó szabályzat eső esetén

Társaságunk szándéka, hogy még kétséges időjárási viszonyok között is megkezdje, illetve folytassa az adott szabadtéri színházi előadást. Mivel a Dunai Bástya Szabadtéri Színpad nézőtere fedetlen, javasoljuk, hogy a várható kedvezőtlen időjárásra való tekintettel hozzanak magukkal meleg és vízálló öltözetet is.

Előzetes időjárási tájékoztatás

Kedvezőtlen időjárás esetén az előadás elmaradásáról Társaságunk legkésőbb az előadás napján 17.00 óráig a www.erod.hu honlapon közleményt ad ki, melyet a Monostori Erőd Facebook oldalán is megtalálhatnak (https://www.facebook.com/monostorierod/). Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy Társaságunk a rendezvény megtartására készül. Társaságunk fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében a rendezvényt a helyszínen is lemondja.

Helyszíni kedvezőtlen időjárás esetén

§  Szünet nélkül játszott előadás esetén: a rendezvény megtartottnak tekintendő, amennyiben az előadás fele lezajlott.

§  Esőnappal rendelkező, kétrészes előadás első részének kezdetekor, illetve első része alatt jelentkező kedvezőtlen időjárás esetén: műszaki, technikai akadályok, valamint kedvezőtlen időjárás esetén az előadás megkezdésével, illetve a megszakított első rész folytatásával az előadás kezdési időpontjától számított 1 óráig várunk. Ennélfogva arról, hogy az adott előadás megtartásra kerül-e az előadás napján az előadás kezdési időpontjától számított 1 óráig, a helyszínen dönt a Társaság igazgatósága. Amennyiben kedvezőtlen időjárás miatt az előadás az első rész végét megelőzően szakad félbe és az előadás nem kerül megtartásra, a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek, amelynek időpontja a www.erod.hu weblapon olvasható.

§  Esőnapra tolódott rendezvény esetén jegyvisszaváltásra abban az esetben van csupán lehetőség, amennyiben a rendezvény a kijelölt esőnapon sem került megtartásra. Ebben az esetben a megváltott jegyek az elmaradt előadást követő munkanaptól számított 14 napon belül a Monostori Erőd jegypénztáraiban, nyitvatartási időben válthatók vissza. A határidőn túli visszaváltásra a jegypénztárnak nincs lehetősége. A visszaváltásra más, ezen előadás jegyeinek árusításával foglalkozó pénztár nem kötelezhető. Az elmaradt előadás napján a jegyek visszaváltására nincs lehetőség!

§  Kétrészes előadás első része utáni kedvezőtlen időjárás esetén: amennyiben kedvezőtlen időjárás miatt az előadás az első rész után félbeszakad, az előadás megtartottnak tekintendő.

§  Nem váltható vissza a megvásárolt jegy, ha a Vásárló a félbeszakadt előadásról távozott, ám az az időjárás kedvezőbbre fordultával aznap este, később megtartásra került.

Esőnapon ismételten bekövetkező akadályok, kedvezőtlen időjárás esetén

Műszaki, technikai akadályok, valamint kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény megkezdésével – illetve a megszakított első rész folytatásával – az esőnapon is – az előadás kezdési időpontjától számított 1 óráig várunk. Ha ismételt technikai akadályok, kedvezőtlen időjárás miatt az esőnapon megtartott előadás lemondásra kerül, az előadásra szóló jegyek az elmaradt előadást követő munkanaptól számított 14 napon belül a jegyvásárlás helyszínén, nyitvatartási időben válthatók vissza. A határidőn túli visszaváltásra a jegypénztárnak nincs lehetősége. A visszaváltásra a helyszíni pénztár, vagy más, ezen előadás jegyeinek árusításával foglalkozó pénztár nem kötelezhető. Az elmaradt rendezvény napján a jegyek visszaváltására nincs lehetőség!

Kérjük, jegyét mindenképpen őrizze meg a rendezvény végéig, mivel ez szolgál arra, hogy félbeszakadt rendezvény esetén az annak pótlására kijelölt esőnapon ismét bejöhessen a nézőtérre!